Επίσημη Ιστοσελίδα

Μεσιτών Ν. Χανίων

Ηρώων Πολυτεχνείου

Χανιά, Κρήτης

Compare Listings

Γιατί να Συνεργαστείτε με Μεσιτικό Γραφείο

Γιατί να Συνεργαστείτε με Μεσιτικό Γραφείο
Μοιραστείτε το!

Ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε ακινήτου καλείται να αποφασίσει εάν θα συνεργαστεί με κάποιο μεσιτικό γραφείο για την ανάδειξη και προώθηση του ακινήτου του προς πώληση / μίσθωση.

Πλεονεκτήματα συνεργασίας με μεσιτικό γραφείο για ιδιοκτήτες…

Είναι γενικά κοινώς αποδεκτό και παρατηρείται να είναι συνεχώς αυξανόμενη η τάση των ιδιωτών για ανάθεση προώθησης ενός ακινήτου σε κτηματομεσιτικά γραφεία. Ένα κτηματομεσιτικό γραφείο με μεγάλη πορεία και πολύχρονη παρουσία στον χώρο της κτηματαγοράς όπως το γραφείο μας μπορεί να προσφέρει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τον προσδιορισμό της τιμής πώλησης-ενοικίασης ανάλογα πάντα με την προσφορά και ζήτηση στην περιοχή και τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου σπιτιού. Οι συμβουλές αυτές σίγουρα μπορεί να είναι και καθοδηγητικές και να περιλαμβάνουν πιθανούς τρόπους βελτίωσης των χαρακτηριστικών που μειονεκτούν, ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα εικόνα του σπιτιού.

Επιπλέον ένα κτηματομεσιτικό γραφείο αναλαμβάνει τη καλύτερη δυνατή διαφήμιση- προβολή του ακινήτου σας με πολλαπλούς τρόπους. Καταρχήν με προώθηση του ακινήτου σας στο ήδη υφιστάμενο πελατολόγιό, με καταχώρηση σε υψηλά επισκέψιμα κτηματομεσιτικά portals, με επιτόπιες διανομές εντύπων, με ενημέρωση έτερων γραφείων που να ενδιαφέρονται για αντίστοιχα ακίνητα, κάνοντας έξοδα που επιβαρύνουν μόνο το ίδιο το γραφείο και όχι τους ιδιοκτήτες.

Παρουσιάζει διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με άλλα ακίνητα της περιοχής, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα του υπό πώληση/ μίσθωση ακινήτου έναντι των άλλων. Ενημερώνει για τη πορεία του ακινήτου και για τα τυχόν προβλήματα που συναντά καθώς και για τα σχόλια που κάνουν οι υποψήφιοι.

Διεκπεραιώνει πολλά έγγραφα – πιστοποιητικά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας σύμβασης εξοικονομώντας σας πολύ χρόνο και κόπο.

Φροντίζει, στο μέτρο του δυνατού πάντα, να ολοκληρώνει συμβάσεις μίσθωσης με όσο το δυνατόν πιο φερέγγυους μισθωτές.

Ενας επαγγελματίας μεσίτης στέκεται αρωγός και σύμβουλος στις πιθανές διαπραγματεύσεις που θα χρειαστεί να γίνουν με τον πελάτη καθώς συμβαίνει τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες των ακινήτων είτε από έλλειψη πείρας είτε γιατί είναι συναισθηματικά φορτισμένοι να μην μπορούν ψύχραιμα και αποδοτικά να φέρουν εις πέρας μια διαπραγμάτευση.

Πλενονεκτήματα συνεργασίας με μεσιτικό γραφείο για υποψηφίους αγοραστές/μισθωτές

Η επιθυμία σας για επένδυση σε ακίνητο έχει καταστεί ανάγκη και δεν ξέρετε πραγματικά από πού να ξεκινήσετε. Ανατρέχετε σε χιλιάδες αγγελίες που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισκέπτεστε διάφορα ακίνητα που δεν άπτονται πραγματικά του ενδιαφέροντός σας, σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και χρήμα σε άσκοπες μετακινήσεις, διαπραγματεύεστε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και τελικά απογοητεύεστε από την αναζήτηση και αναβάλετε ή εγκαταλείπετε τις προσπάθειές σας.

Η ανεύρεση ενός διαμερίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση… Σκεφτείτε με πόσους άγνωστους ανθρώπους (ιδιοκτήτες) θα πρέπει να μιλάτε κάθε μέρα, να σας περιγράφουν τα διαμερίσματα τους τηλεφωνικώς και συνήθως για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη το διαμέρισμά του είναι το καλύτερο και να πρέπει να αποφασίσετε πιο από όλα θα δείτε.

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει ή κάνει τον παρακάτω διάλογο:

– Αγοραστής: …και η τιμή που ζητάτε ποια είναι?

– Ιδιοκτήτης:…αυτά θα τα πούμε από κοντά. Ελάτε να δείτε το σπίτι, να δείτε για τι ακίνητο μιλάμε. Τέτοιο σπίτι και τέτοια πολυκατοικία δεν υπάρχει άλλη σε όλη την περιοχή!

– Αγοραστής:…Ναι φυσικά θα έρθω να το δω, αλλά αν η τιμή είναι απαγορευτική για μένα δεν υπάρχει λόγος να το επισκεφτώ.

– Ιδιοκτήτης: Άμα το δείτε θα μου πείτε ότι ζητάω λίγα….

– Αγοραστής : Κύριε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω την τιμή του ακινήτου σας, είτε ζητάτε πολλά, είτε ζητάτε λίγα, γιατί ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και δεν μπορώ να επισκέπτομαι ακίνητα που δεν μπορώ να προσεγγίσω οικονομικά.

Πως μπορείτε να απεμπλακείτε από ανάλογες περιπτώσεις? Φυσικά με το αίτημα αναζήτησης και εξεύρεσης ακινήτου σε κτηματομεσιτικό γραφείο.

Καταρχήν ο μεσίτης θα καταγράψει λεπτομερώς τις ανάγκες σας και θα τις καταχωρήσει στο σύστημα αυτόματης διασταύρωσης του γραφείου του με αποτέλεσμα να σας ενημερώσει άμεσα για τα τυχόν διαθέσιμα ακίνητα.

Ο επαγγελματίας μεσίτης που σέβεται τόσο το δικό σας χρόνο όσο και το δικό του θα σας δείξει διαμερίσματα που ταιριάζουν στις προδιαγραφές σας και θα γνωρίζετε εκ των προτέρων όλα τα χαρακτηριστικά του ακινήτου με λεπτομέρεια καθώς και την ακριβή τιμή του. Από τη στιγμή που θα βρεθεί το ακίνητο που θα σας ικανοποιεί, θα μεταφέρει την προσφορά σας και θα αναλάβει τις τελικές διαπραγματεύσεις για εσάς με σκοπό το κλείσιμο της συμφωνίας.

Πολλοί μεσίτες αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εγγράφων-πιστοποιητικών που απαιτούνται για την ολοκλήρωσης μιας συναλλαγής.

Τέλος η αμοιβή του μεσίτη προκύπτει εκ του αποτελέσματος που σημαίνει ότι ο μεσίτης αμοίβεται μόνο και εφόσον καταρτιστεί η κύρια σύμβαση..

img

ADMIN

  Related posts

  Αύξηση Τουριστικών Ροών

  Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και μείωση των οδικών...

  Continue reading
  by ADMIN

  Πληροφορίες για την Αγορά ακινήτου

  Συχνές ερωτήσεις 1) Ποια είναι η διαδικασία αγοράς...

  Continue reading
  by ADMIN

  Ανάλυση Αγοράς

  Η αγορά ακινήτων αποτελεί μια ιδιαίτερη αγορά με...

  Continue reading
  by ADMIN

  Join The Discussion