Επίσημη Ιστοσελίδα

Μεσιτών Ν. Χανίων

Ηρώων Πολυτεχνείου

Χανιά, Κρήτης

Compare Listings

Αύξηση Τουριστικών Ροών

Αύξηση Τουριστικών Ροών
Μοιραστείτε το!

Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και μείωση των οδικών τον Σεπτέμβριο 2018 έναντι του Σεπτέμβριου 2017, καταγράφει η έρευνα του ινστιτούτου του ΣΕΤΕ για τον παραπάνω μήνα.

Συγκεκριμένα, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων +10,2% (+12,8% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+13,1%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+9,5%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +19,2% και +10,8% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την ίδια στιγμή οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν κατά -12,5%. Ως αποτέλεσμα παρατηρείται μείωση -3,1% από την αρχή του έτους.

Οι αυξημένες αφίξεις αποτυπώνονται και στην Έρευνα Συνόρων 1 της ΤτΕ, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση του Αυγούστου αυξημένη κατά +4,8% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017, και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά +1,4%. Οι αντίστοιχες μεταβολές από την αρχή του έτους είναι +11,6% και +11,1% αντίστοιχα.

Βάσει των στοιχείων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, οι διαθέσιμες θέσεις σε εισερχόμενες από το εξωτερικό πτήσεις, αναμένεται να αυξηθούν κατά +12,5% για το σύνολο της σεζόν.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης εξακολουθεί να βελτιώνεται στις περισσότερες αγορές μας. Όμως παρουσιάζει μείωση σε 5 σημαντικές για την Ελλάδα αγορές (Φινλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Oλλανδία, Τουρκία).

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η βρετανική, ακολουθούμενη από τη γερμανική και την ιταλική.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η βουλγάρικη και στη πέμπτη η γαλλική αγορά. Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού. Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς. Οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Για την ελληνική αγορά, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο η Χώρα της Τήνου και τα Χανιά.

img

ADMIN

  Related posts

  Πληροφορίες για την Αγορά ακινήτου

  Συχνές ερωτήσεις 1) Ποια είναι η διαδικασία αγοράς...

  Continue reading
  by ADMIN

  Γιατί να Συνεργαστείτε με Μεσιτικό Γραφείο

  Ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε ακινήτου καλείται να...

  Continue reading
  by ADMIN

  Ανάλυση Αγοράς

  Η αγορά ακινήτων αποτελεί μια ιδιαίτερη αγορά με...

  Continue reading
  by ADMIN